HOME     ABOUT     PORTFOLIO     CONTACT

 

WEBSITE & HUISSTIJL: CAFÉ DE STAD

Opdrachtgever: Café de Stad

Functie: Art director, Vormgever

Gemaakt: Concept, Website & Huisstijl

 

Case: Door de jaren heen hebben diverse vormgevers een bijdrage geleverd aan de uitstraling van Café de Stad. Hierdoor ontstond een pluriform beeld. Bovendien strookte dit beeld niet meer met de leukste kroeg van Utrecht. Tijd voor een nieuwe – en uniform – imago!

 

De 'unique selling points' van Café de Stad zijn de uitgebreide bierkaart en de extra aandacht voor muziek. Daarom werd de slogan: 'Beer and Music' bedacht. Deze vormde het uitgangspunt van de nieuwe huisstijl. Alles werd aangepakt van logo tot lichtbak & van bierkaart tot backdrop.

 

Als lettertypes werden moderne Sans fonts gebruikt en speciaal voor het logo de 'vintage' Trend Sans. Met een 'notepaper' yellow, een 'vivid' red & 'classic' black ontstond een opvallend en eigen kleurenschema. Aangevuld met 'grunge' elementen zorgde dit voor een mooie muziekcafé-achtig gevoel in 'Austin, Texas' stijl.

 

Ook op de website is de slogan toegepast. De drie pijlers; Café de Stad, bier en muziek zijn prominent doorgevoerd. Hierdoor is er direct aandacht voor de uitgebreide bierkaart met speciaalbieren en gevarieerde muziekagenda. En, er is meer ingezet op social media om de binding met klanten te verstevigen. Café de Stad is nu ook alom aanwezig op Facebook, YouTube & Twitter.

Maar zoals Egbert het zou zeggen: 'Leuk, dat online gedoe, maar het lest de dorst niet. Kom gewoon langs in de leukste kroeg van Utrecht!'

 

Rotterdam Vormgeving Logo - Freelance grafisch vormgever uit Utrecht!

GRAFISCHE VORMGEVING &
COMMUNICATIE UIT UTRECHT!

CONTACT

 

Vechtclub XL - D2.2

Europalaan 2B

3526 KS

Utrecht

info[at]rotterdam-vormgeving.nl

NAVIGATION

 

Home

About

Portfolio

Contact

SOCIAL MEDIA

 

Blog

LinkedIn

Pinterest

Twitter